O nás

OA_logo_NEW

THE BEST OF CONTEMPORARY AFRICA 

Jan Brett, zakladatel centra Original Afrika, ve kterém pořídíte to nejlepší ze současného afrického designu a ochutnáte výběrovou kávu ve stylové kavárně, se narodil v roce 1982 v Jablonném v Podještědí. Vystudoval obory filosofie a historie na Filosofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Do Afriky se vydal poprvé v roce 2008 a to ve společnosti své ženy a jejích rodičů. Tihle Češi si z čisté vášně pro Afriku koupili v Jihoafrické republice farmu, jejíž vedení svěřili jednomu z jihoafrických přátel. Honzu tchánova vášeň i samotná Afrika nadchla, a tak se tam začal vracet čím dál častěji. Cesta k tomu, aby se z původního hobby stalo zaměstnání na plný úvazek, byla otevřená.   

„Pečlivě osobně vybírám každý kousek v naší nabídce a chci našim zákazníkům nabídnout to nejlepší ze současné Afriky. Všechny naše unikátní produkty si v sobě nesou kousek své africké domoviny. To prověřené, jako přírodní materiály a ruční zpracování, zůstává, ale neustrnuli jsme v minulosti. Náš design a kvalita zpracování obstojí před moderním globálním zákazníkem. Množství ocenění našich designéru je naši nejlepší vizitkou.

Nechceme si z Afriky pouze brát. Chceme být ekologicky a sociálně zodpovědnou značkou. Takřka polovina z našich cen zůstává v Africe a velké množství našich produktů vzniká recyklací nepotřebných materiálů. Pečlivě vybíráme naše dodavatele a trváme na jejich zapojování se v místních neziskových programech. Stejně tak se snažíme i my, zde v České republice, podporovat profesionálně vedené a smysluplné projekty.

Chceme redefinovat to, jak lidé vnímají luxus. Pro nás není luxus o cenovce, nedostupnosti nebo elitářství. Není o imaginárním egu ani trendech. My věříme, že skutečný luxus je nadčasový a zároveň inovativní. Je ukryt v tom, jak se cítíte, když se konkrétního produktu dotknete, když ho nosíte, když ho někomu darujete jako speciální dárek. Je o duši a příběhu ukrytém ve výrobku, o malých nepřesnostech, které ho dělají jedinečným, je o laskavém ručním zpracování, které vtiskne každému kousku srdce.“

Jan Brett, zakladatel Original Afrika